Sport weddenschappen

zaterdag 11 juli 2009

Verantwoord wedden

Klik hier voor het Casino

Weet wanneer je moet stoppen

We kennen allemaal de voordelen van kansspelen. Geld riskeren voor de uitslag van een wedstrijd om vervolgens te zien dat je voorspelling uitkomt. Of de kleine witte bal een paar keer zien stuiteren voordat deze terechtkomt op je favoriete roulettenummer.

Maar wedden zou geen wedden zijn als er geen bepaalde risico's aan verbonden waren. Dat is nu juist wat voor de spanning zorgt. Met risico's bedoelen we natuurlijk risico's om geld kwijt te raken. Als je wedt, kun en zal je geld verliezen - dat hoort er nu eenmaal bij.

Toch is verliezen niet het grootste nadeel van wedden. Het echte probleem zit hem in het verderspelen om verliezen terug te winnen of meer inzetten dan je je eigenlijk kunt veroorloven. Voor sommige mensen wordt wedden een verslaving die een bedreiging vormt voor hun financiƫle gezondheid en persoonlijke relaties.

Unibet is opgericht door spelers, voor spelers. Wij begrijpen de gevaren van het wedden als geen ander, en niemand schiet er iets mee op als een speler in de problemen komt.

Daarom zijn we lid geworden van G4, de Global Gambling Guidance Group. Deze organisatie stimuleert verantwoord wedden en is speciaal opgericht om praktische regels en voorwaarden op te stellen voor spelers en de sector als geheel. G4 heeft ons bijvoorbeeld geholpen bij de ontwikkeling van een systeem dat ervoor zorgt dat minderjarige gebruikers op onze site niet voor echt geld kunnen spelen.

Alles onder controle
Uit onderzoek blijkt dat gokverslaving minder ernstige vormen aanneemt als gebruikers van tevoren bepalen hoeveel geld ze voor kansspelen beschikbaar willen stellen. Daarom geven wij onze spelers de kans om wekelijkse of maandelijkse uitgavelimieten in te stellen. Als spelers dat willen of moeten, kunnen ze een volledige pauze inlassen (7 dagen geen uitgaven) of de site en andere kansspelsites voor een langere periode (6 maanden) vergrendelen.

Test of je kunt stoppen
Het is altijd een goed idee om je gewoonten bij kansspelen te kennen en in de gaten te houden. Op die manier kun je het probleem aan de orde stellen of snel hulp inroepen als er een probleem optreedt. Bepaal je kansspelrisico door deze eenvoudige zelfevaluatietest uit te voeren.

Test je kansspelprofiel

Je kunt altijd ergens voor hulp terecht
De volgende links geven meer informatie over het beperken van risico's bij kansspelen:

CyperPatrol
Contentwatch
Netnanny
Netmom
Als je bang bent dat kansspelen een negatieve invloed hebben op het welzijn van iemand uit je omgeving, aarzel dan niet om ons te bellen. Afhankelijk van de aard van het probleem zal onze klantenservice je doorverwijzen naar iemand die professioneel advies kan geven:

Gaming Therapie
Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers
Als je denkt dat je verslaafd bent aan gokken, moet je niet wachten totdat het probleem zichzelf oplost - vraag direct om hulp. Onze klantendienst is getraind op het gebied van verantwoord wedden.


Je kunt ook professionele hulp krijgen bij deze organisaties van derden:

Gamblers Anonymous International: www.gamblersanonymous.org
Voor andere vragen over verantwoord wedden neem je contact op met: contact us

Tenslotte dit: Unibet is lid van de EGBA en de RGA. We zijn trots om een actief voorstander zijn van verantwoord wedden. De EGBA en de RGA promoten een gedragscode die veilig en verantwoord online wedden stimuleert, een code waaraan wij ons moeten houden